Jumaat, 25 Jun 2010

Di Manakah Anak Muda pada 3 Julai ini?



Seluruh anak muda diminta bersedia untuk turun ke jalan raya.

Tunjukan marah kepada UMNO dan barua- barua yang telah merosakan Malaysia. Kumpulkan kemarahan
dan semburkan dijalan raya 3 Julai ini.

Mari bersama sejarah. Mari bersama membuat sejarah.

Anak muda adalah pengukir sejarah bangsa.

Bila kita berdemo ini pestra demokrasi.
Ini jawapan rakyat kepada Najib Mongolia.
Jawapan kita kepada haji lebai al- Kafiz Vincent Tan.
.
Maka mahafiraun terkencing dalam seluar.

Mahathir kata kata demo bukan budaya kita. Ini ertinya demo adalah senjata yang amat berkesan untuk mentabrak UMNO.

Bila UMNO tak suka demo, ertinya demo itu baik untuk seluruh malaysia

Kalau musuh kata tak baik, ertinya baik untuk kita. kalau musuh kata baik, ertinya tak baik untuk seluruh Malaysia kah kah kah.




Nanti makcik- makcik yg tengah shopping kat jalan TAR pun akan join sama. Pakcik- pakcik dan anak- anak muda yg tengah cari jaket dekat Chowkit Road pun boleh join sama.

Apa nak malu.apa nak takut.Kita menyuarakan bantahan. Kebenaran. Menegur pemimpin. Menampar penguasa yg tidur. Menerajang punggung lahanat- lahanat pembodek pemimpin.

Apa nak takut. Pejuang mana kenal takut. Takut adalah kepada Allah. Rabbul Jalil Sang Penguasa yg menyoal di padang mahsyar nanti.

Ingat surah Al- A'raf  7: 179:

Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahannam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami [ayat-ayat Allah] dan mereka mempunyai mata [tetapi] tidak dipergunakannya untuk melihat [tanda-tanda kekuasaan Allah], dan mereka mempunyai telinga [tetapi] tidak dipergunakannya untuk mendengar [ayat-ayat Allah]. Mereka itu seperti binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.

Antara jenis binatang ternak adalah babi. Teruk lagi kah kita dari babi sehingga tidak peduli langsung? 

Ayuh turun demo!

4 ulasan:

Mokhzani.Ismail berkata...

3 julai? on da way la...
demokan untuk aku!

Din Bulan berkata...

Aku pun baru nak bertolak ke slangor hari tu..... Tapi aku sokong demo ini....

Tanpa Nama berkata...

apa hukum berdemo?

shinjuasrar berkata...

tanpa nama: hukumnya, kena pegi kalau sempat dan terdaya...whuhahhaha..