Khamis, 3 Februari 2011

Revolusi Mesir, Khawarij dan Israel

Oleh: Muhammad bin Abdul Razak


Perjuangan rakyat Mesir bukan Khawarij

 Hujjah pertama:
1)Khawarij menggunakan kekerasan dan menghalalkan darah kaum Muslimin,manakala rakyat Mesir tidak menggunakan kekerasan dan tidak menghalalkan darah kaum Muslimin.Mereka berhimpun secara aman untuk menuntut kembali hak mereka.

Syubhat:

-Berlaku kes-kes jenayah seperti kecurian,membakar harta benda awam,rogol dan sebagainya.

Jawapan:

-Jenayah tersebut dilakukan oleh samseng upahan regim Hosni Mubarak serta para penjenayah,bukannya rakyat Mesir yang menuntut hak mereka.Bahkan rakyat Mesir dan tentera Mesir saling bantu membantu melakukan pemeriksaan identiti bagi mereka-mereka yang ingin menyertai perhimpunan supaya tidak wujud dari kalangan mereka provokator/samseng upahan regim yang bertindak melakukan keganasan bagi memfitnah perjuangan rakyat Mesir.Sila ikuti laporan berita:

http://www.huffingtonpost.com/t/live-call-estr4ng3d-peopl_32380031153995776.html

Hujjah kedua
2)Tentera Mesir menyatakan perjuangan rakyat Mesir untuk menuntut hak mereka adalah sah,dan mereka(tentera) berada di belakang rakyat.Mustahil tentera sebuah negara boleh berganding bahu dengan "khawarij" ini.Sila ikuti laporan:

http://news.yahoo.com/s/afp/20110131/wl_africa_afp/egyptpoliticsunrest

http://www.alarabiya.net/articles/2011/02/02/135974.htmlPeranan Israel

Ada suara-suara sumbang mengatakan Qatar bersekutu dengan Amerika dalam menjatuhkan regim Hosni Mubarak. Mereka cuba mengaitkan peranan para Ulama Sunnah di sana seperti Dr Yusof Al-Qaradawi serta media Qatar dan (media milik umat Islam umumnya) Al-Jazeera sebagai dalang. Malangnya dakwaan mereka ini hanya tinggal dakwaan. Sumber yang mereka ambil adalah sumber Yahudi dan Zionis yang berkehendak agar "sufi tariqat zionissiah" husni mubarak kekal berkuasa, supaya mereka boleh berwenang-wenang mengekalkan penjajahan mereka atas Palestin. Silakan baca akhbar Yahudi ini, Haaretz:

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/without-egypt-israel-will-be-left-with-no-friends-in-mideast-1.339926

Justeru,mereka yang begitu bersungguh-sungguh mempertahankan Hosni Mubarak adalah mereka yang ingin agar Israel terus bertapak di bumi Al-Quds.....


Sila lihat peranan media Yahudi spt haaretz ini yang cuba menggambarkan bahawasanya wujud bilangan yang ramai dari kalangan penyokong Hosni Mubarak berdemonstrasi menentang kumpulan yang anti-mubarak:

http://www.haaretz.com/news/internationa...l/pro-mubarak-forces-rally-against-opposition-as-egypt-army-urges-return-to-normal-life-1.340825

Lihat betapa optimis dan berharapnya si Israel ini agar Hosni Mobarak ini kekal berkuasa:

http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2044929,00.html


Dalam menyaingi pengaruh media milik Umat Islam Al-Jazeera yang berpusat di Qatar,betapa agen- agen Yahudi ini berusaha bersungguh- sungguh mengenakan sekatan ke atas Al-Jazeera. Sila lihat:

http://news.yahoo.com/s/nm/20110130/wl_nm/us_egypt_aljazeera_3


Sila baca lagi betapa terancamnya Israel dengan kejatuhan Hosni Mubarak:

http://www.voanews.com/english/news/Israel-Fears-Unrest-in-Egypt-Could-Jeopardize-Peace-Treaty-114859904.html


Khatimul

Jangan ada antara umat Islam bersungguh-sungguh mempertahankan Hosni Mubarak tersebut dan proksi- proksi mereka yang sudah jelas,terang lagi bersuluh bekerjasama dengan Zionis Yahudi Israel, janganlah anda mempergunakan jenama Sunnah dan Salaf bagi memepertahankan kebathilan ini. Dan jangan pula anda berperangai seperti Munafiq yang memusuhi gerakan pembebasan Al-Quds, tidak kiralah mereka ini dari Qatar atau mana-mana pun!!!

Rakyat Mesir perlu bangun mengambil hak mereka untuk mendapat kemajuan dan pembangunan. Kalau mereka diam, berapa billion duit umat Islam Mesir akan terus jatuh ke tangan regim Mubarak untuk membina empayar kekayaan peribadi. Israel dan Amerika Syarikat sendiri memberi USD 2 billion setiap tahun kepada regim Mubarak, tapi kemana wang itu disalurkan? Untuk membina universiti2? Atau membina penjara- penjara politik?? Atau memerangi Ikhwan atas nama memerangi terrorist? 

Viva La Revolucion! 

p/s :Baca juga artikel Amerika Syarikat bingung terhadap 'Intifada' terbaru!

Tiada ulasan: