Sabtu, 14 Ogos 2010

Alhamdulillah...- Senarai Pelajar Baru Universiti Islam Madinah Sesi 2010/2011.

Den dapat senarai ni dari blog Ustaz Abu Umair. Mulanya Ustaz kesayangan den dok raso namo den silap eja. Ustaz den pun telefon la mama den untuk pastikan nama sebenar den betul ke tak. Den ingat den tak dapat la kot. Lepas tu, Ustaz Fathul Bari telefon ke Arab Saudi nun nak pastikan nama den ada ke tak.

"Tahniah anak makcik diterima,"

Rupa- rupanya pihak Universiti Islam Madinah silap taip nama den dalam website. Diorang tertinggal nama den paling penting; Muiz.

Den akan buat istikharah lagi. Dan hasil istikharah den setakat ni adalah den wajib pergi kalau nak mengelak dari riba PTPTN. Walaupun kerajaan kata akan halalkan pinjaman bagi student yang cemerlang, tapi den tak pasti lagi boleh cemerlang ke tak nanti dalam exam.

Kalau ke sana kerajaan Arab Saudi akan bagi biasiswa penuh. Den tak payah fikir untuk bayar 'faedah atas faedah' lagi.


Apapun, den masih tunggu surat tawaran dari sana untuk mengesahkan tarikh den bertolak ke sana. Doakan untuk den supaya surat cepat sampai. Penantian itu penyeksaan.

Berikut adalah senarai nama pelajar-pelajar yang terpilih untuk mendaftarkan diri ke Universiti Islam Madinah, Arab Saudi untuk sessi pengajian 1431/1432 bersamaan 2010/2011 telah pun keluar. Mohon kepada semua pelajar yang terpilih untuk menghubungi urusetia bagi urusan visa, tiket lain-lain. Urusetia yang boleh dihubungi ialah:

1- Mohd Firdaus: 0136358009
2- Hanif: 0162153045
3- Abd Rahman: 0132129051

Berikut adalah nama pelajar yang terpilih:

1-AHMAD AL-HAZZIQ IZZDDIN AZIZUL
أحمد الحاذق عز الدين عزيزول

2-AHMAD ZAIDUL KHAIR
أحمد زيد الخير بن ذو الكفل

3-’AHMAD SAKIR MOHAMED NASIR HARUN
أحمد شاكر محمد ناصر هارون

4-AHMAD FARIS ZAWAWI
أحمد فارس بن زواوي

5-Aiman bin Muhammad Syafei
أيمن بن محمد شافعي

6-AHMAD FATHI ADIL BIN MUHAMAD SUKRI
احمد فتحي عادل بن محمد شكري

7-Akmal mohamed bakri
اكمل محمد بكري

8-TAJUL FAIZ BIN MOHD SALLEH
تاج الفائز بن محمد صالح

9-KHALILULLAH AMIN BIN AHMAD
خليل الله أمين بن أحمد

10-ZULHELMIE BIN SAPIUDDIN
ذو الحلمي بن صفي الدين

11-SUFFIYAN B. SULAIMAN
سفيان بن سليمان

12-SALMAN B. SALAMAT
سلمان بن سلامة

13-ABD RAHMAN BIN RAHUNI
عبد الرحمن بن راهوني

14-ABDUL MUHAIMIN BIN MUSTAFA
عبد المهيمن بن مصطفى

15-Abdul Hadi bin Abu Bakar
عبد الهادي بن أبو بكر

16-ABDUL RAHIM JORET MENJEK
عبدالرحيم جوريت

17-AKILMUSYADAD BIN HILMAN
عقيل مشدد بن حلمان

18-MOHAMAD AZHAR BIN MOHAMAD NOOR
محمد أزهار بن محمد نور

19-Muhammad asyraf azharudin
محمد أشرف أنصر الدين

20-MUHAMMED ASYRAF MUHAMMED RUSLAN
محمد أشرف محمد روسلان


21-AZFAR BIN SUHAIMI
محمد أظفر بن سحيمي

22-MUHAMMED AKMAL ZAKARIA OTHMAN
محمد أكمل زكريا عثمان

23-Mohd Amiruddin bin Ibrahim
محمد أمير الدين بن إبراهيم

24-MOHAMMED ANAS MOHAMMED NAIM
محمد انس محمد نعيم

25-MUHAMMAD ABD RAZAK
محمد بن عبد الرزاق

26-MUHAMMAD HAZIM BIN HAMZAH
محمد حازم بن حمزة

27-MOHAMAD HAFIZ BIN DAPREN
محمد حافظ بن دارفين

28-Muhammad HAFIZIN JAMIL BIN MADRUS
محمد حافظين جميل بن مدروس

29-MUHAMMAD KHAIRUL AMRI
محمد خير الأمري بن حمزة

30-MOHD KHAIRUL IZZUDDIN BIN ABD RAFAR
محمد خير عز الدين بن عبد الغفار

31-MUHAMMAD ZULFIQRY B ZAKARIA
محمد ذو الفكر بن زكريا

32-Mohammad zubair bin mustapha
محمد زبير بن مصطفى

33-MOHAMMAD SYAFIQ BIN ISMAIL
محمد شافيق بن إسماعيل

34-MUHAMMAD SHAFIQ BIN ABDUL RASHID
محمد شافيق بن عبد الرشيد

35-MOHD SYAKIR BIN MD ALI
محمد شاكر بن مد علي

36-MUHAMAD SAUFI
محمد صوفي

37-MUHAMMAD ‘UMAIR
محمد عمير بن أحمد سحيمي

38-MOHAMED FARHAN MOHAMED NASIR BUYONG
محمد فرحان محمد ناصر بويوع

39-MUHAMMAD FARID BIN JAUHARI
محمد فريد بن جوهري

40-MOHD FARID BIN ONN
محمد فريد بن عون

41-MUHAMMAD FARID AFIFI ABDULLAH
محمد فريد عفيفي عبدالله

42-MUHAMMAD FITRI S/O ABDULLAH
محمد فطري بن عبد الله

43-MUHAMMAD MU’ADZ MD. SIDIN
محمد معاذ بن محمد سيدين

44-Muhammad Nabil bin Saupi
محمد نبيل بن صوفي

45-MUHAMMAD NORAIZUDDIN BIN NORDIN
محمد نور عزالدين بن نورالدين

46-MUHAMMAD FASHAN BIN AHMAD ZAIDI
محمد فصحان بن أحمد زيادي

47-MUSTHAFA MUADZ BIN MOHAMMAD MASRUH
مصطفى معاذ بن محمد مسروح

48-Muliyond bin Mussin
موليونو بن موسن

49-NABIL FIKRI MD RIDZWAN
نبيل فكري بن مد رضوان

50-NUR MOHD AZMI BIN ZAINAL ABIDIN
نور محمد عزمي بن زين العابدين

51-NIK IKRAMI BIN HAJI OMAR
نيك إكرامي حاج عمر نيك سعد

52-WAN HAFIZUDDIN BIN WAN YUSSOF
وان حفظ الدين بن وان يوسف

53-Wan Sufiyan bin Wan Sayed
وان سفيان بن وان سيد

54-WAN MUHAMAD NAZMI AIMAN BIN WAN NAPI
وان محمد نظمي أيمن بن وان نافي

55-YAZID BIN ISA
يزيد بن عيسى

Tahniah kepada semua pelajar yang terpilih. Semoga kalian dapat menggunakan peluang yang diberikan Allah untuk menimba ilmu syariat di bumi turunnya wahyu Allah Taala.

12 ulasan:

adysuR berkata...

Tahniah~
Blajaq leklok.

yui92 berkata...

tahniah muiz..haha cmna jdi muhammed lak?

Dalik berkata...

Tahniah...Susah nak dapat tahniah dari Tok Dalik..huhu

Tanpa Nama berkata...

mabruk! mabruk! mabruk!
hanya Allah yang tau berapa banyak perkataan tahniah yang hendak diucapkan sebenarnya. ana teringin sangat nak belajar ke negara arab lebih2 lagi madinah, tapi apakan daya. madinah mostly for boys. then, xdpt pulak offer utk other country walaupun dah apply. insyaAllah. Allah is the best planner. by the way, mabruk alaik sekali lagi. semoga menjadi muslim mukmin muttaqin yang belajar dan berjaya bukan kerana sijil, tapi kerana keikhlasan(ayat sape la tu ek?)

p/s:makin berkuranglah muslimin tsu

Tanpa Nama berkata...

emm.sebagai preparation utk ke madinah, juz nak bg opinion, perlulah berjaya menjdkan diri sbg muslim mukmin yg dpt memelihara diri dr cabaran2 duniawi.

"sy igtkan awak ni alim.rupa2nye.....
biasalah.org alim pun ade cabaran2..."

jdkan kata2 ni sbg pengajaran...

sis-haneii berkata...

congratz weh..anda hebat!

nurul berkata...

tahniah!!

Muiz Nasrallah berkata...

Alhamdulillah. Terima kaseh semua.. Ini baru langkah permulaan.. Perjalanan masih jauh sebenarnya.

Insha Allah. Semoga istiqamah mencari kebenaran.

Tau susah Tok Dalik. Hehe..

Kehebatan pinjaman dari Allah, Haneii.

Tak tau la Solihin macam mana boleh jadi Muhammed. nanti aku tanya depa. :P

Student TSU(Tanpa Nama),
Ana pun nak ucapkan alhamdulillah dengan tak terkira banyaknya. Madinah memang tak boleh dimasuki perempuan tanpa berteman mahramnya. Kalau enti nak belajar juga di sana, boleh kahwin dulu la. :P

Apa lagi yang dapat ana katakan selain ameen atas doa itu. Doa supaya istiqamah atas ilmu, bukannya sijil.

Pasal teguran ustaz tu, memang ana rasa panas muka betul hari tu. Malu. Ana main- main je, (seriously tak ada niat nak mengorat or else) tak sangka ustaz ambil serius pula. Apakan daya...

$afuan $abri berkata...

tahniah muiz~
masa2 cenggini, cuba ingat balik pahit manis kita dulu2 <3
cepat ja masa berlalu kan?

insyaAllah, smoga jmpa lg, stdy lek lok hehe :)

Muiz Nasrallah berkata...

Alhamdulillah...

Pahit lagi banyak ka manis lagi banyak? Ka sama banyak safuan? <3

Cepat, memang cepat.. Kawan- kawan semua bawa haluan masing- masing. Ada komitmen sendiri.

Insha Allah, kalau pi umrah telefon la aku naa.. :)

DEVOTEE berkata...

alfu mabruk ya akh!!! teruskan perjuangan di sana, smga kita diberi kesempatan utk jmpa lg lpas ni.. insyaAllah.. sma la kita noh, tggalkan TSU..sdih...


p/s; dh lma sgt x jmpa, rndu plak rsanya. hhe...

Muiz Nasrallah berkata...

Alhamdulillah.. Syukru ila ALLAH..
Doakan saya moga istiqamah menuntut ilmu bang. Hehe.. TSU..

Kalau rindu, nanti pi la umrah. kita jumpa di Saudi.